Een eigen pony

Ponyleerkracht is er voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar. Onze aanpak is opgebouwd vanuit een duidelijke leerlijn en bestaat uit verschillende fases: groom, ruiter en trainer. In het programma groeien de kinderen toe naar hun “eigen pony”.

 

Een eigen pony*: daar komt heel veel bij kijken …

Om je eigen pony goed te kunnen trainen, moet je veel meer kunnen dan goed rijden. Hoe haal je bijvoorbeeld je pony uit de wei? Wat eet een pony? Hoe kun je zien of je pony goed in zijn vel zit? Gedrag, verzorging, gezondheid, voeding en grondwerk zijn elementen die aan bod komen in de groom-fase. In deze fase besteden wij ook aandacht aan de basis van goed kunnen paardrijden: zitlessen, ruiterfitness en valtraining. Via verschillende fases kunnen de kinderen uiteindelijk doorgroeien in het verzorgen en rijden van de pony’s (ruiter-fase) met als uiteindelijke doel het zelfstandig kunnen “managen” en trainen van een pony (trainer). De instructeurs zorgen ervoor dat de kinderen, spelenderwijs, belangrijke lessen over oa zelfvertrouwen, samenwerking, binding, balans, weerbaarheid en verantwoordelijkheid meekrijgen.

*Belangrijk om te weten: Het is NIET onze intentie om deelnemers uiteindelijk te verplichten tot de aanschaf van een eigen pony: ruiters kunnen ook deel blijven nemen en doorgroeien op een van onze pony’s.

 

Een eigen pony: daar kun je veel van leren …

Binnen het Ponyleerkracht praten we bewust over een “eigen” pony en “matchen” we kinderen met een vaste pony: op deze manier kunnen kinderen een echte band opbouwen met de betreffende pony. Deze emotionele band, gebaseerd op rust en onvoorwaardelijke acceptatie, vormt de basis voor vertrouwen. Dit vertrouwen is nodig om te komen tot ontwikkeling. In de lessen richten wij ons vooral op de persoonlijke ontwikkeling van het kind in een rij-technisch jasje.

De beste manier om een indruk te krijgen van onze aanpak en of onze manier van lesgeven past bij uw zoon of dochter is het zelf te ervaren: mocht u interesse hebben dan nodigen wij u, en natuurlijk uw zoon of dochter, van harte uit voor een gratis proefles.

 

 

Klik hier om een gratis proefles aan te vragen